|
כן,זה לא יהיה נאחס לומר זאת. אני מתחיל להתרגש לקראת המשחק בית מול עמק יזרעאל ב-21/3 עוד 12 יום. תמיד הייתי מה שנקרא,קצת יותר אוהד הכדורגל במרכאות,אבל את הצהוב של הכדורסל תמיד שנאתי יותר מכל. עם זאת,גם אני עברתי אינספור חוויות באוסישקין בשנות ה-80 וה-90 והפעם הראשונה בה ראיתי את המוות בעיניים,קרתה במלחה עת חבורת פחדנים עם צעיפים צהובים-שחורים הגיחו מהחושך מפאתי שכונת מלחה,בחבורה גדולה על מספר אוהדים מצומצם. אני לא גדלתי ברחוב,והפעם הראשונה בחיי בערך בה למדתי להגן על עצמי זה בהוסטל שהתחלתי לעבוד בו לפני חודשיים וקצת. לכן אני חייב את העובדה שיצאתי בשלום (למעט כאפה מזעזעת לאף) לכמה אמיצים שהיו איתי והגנו גם עלי בגופם באומץ,והפגינו רוח קרב והשבת מלחמה בזמן אמת. ללא שום טיפת ציניות. בנוסף,כשהייתי מגיע לאוסישקין ורואה את הצהוב ואת הבנקאי המנוח בזוית עיני,הההרגשה היתה כשל אריה רעב,שמריח בשר צבי טרי. באולם הזה הייתי מאוד קרוב להעצר ולקבל תיק במשטרה,לאחר שאי יכולת לשלוט על עצמי כמעט גרמה לנוזלים שבפי לטוס לפרצוף של הבאסטון בעודו מוציא חוץ,ולמנוסת אמוק מפני השוטר שקלט אותי והבלעות בתוך חומת מגן של 2000 משוגעים. זה בסדר,חוק התיישנות כלשהו.אפשר כבר לספר. כמה כוח היה לאוסישקין,כמה עוצמה היתה להפועל ת"א בכדורסל,למרות שתמיד הכדורגל תמיד היה מבחינתי האח הגדול של הכדורסל. בשנות ה-90 הכדורסל היווה נחמה גדולה,וכל חזרה שלי מהבסיס בסירקין בדרך לבית של סבא בריינס,היתה עוברת באולם אוסישקין-שמעון,תומר,פליישר,ארדיטי,תרדק'יל,שחור והמאמן האשקלוני והאוהד השרוף חיים באבו. זה כאמור בשנות ה-90 עם דגש על השנתיים שלי כחייל.רק שנתיים פריאל."רק". אבל זו לא הנקודה-הנקודה היא שמועדון הכדורסל הפועל ת"א שלמעשה הוקם מחדש מליגה ב',הליגה בה משחקות קבוצות כמו אליצור סעד,אליצור עלומים והפועל ניצנים/שער הנגב,המועדון הזה בבעלות האוהדים.100 אחוז בעלות אוהדים,המועדון הזה נמצא בליגה השניה כעת. ומה שמצפה לנו בשנה הבאה-מאבק איתנים שאמור כך אני מקווה,להסתיים בעליתה של הפועל ת"א המועדון הותיק והענק בבעלות המלאה של האוהדים-לליגה הבכירה בישראל,ליגת העל. יכול להיות שאם וכאשר נגיע לשם נספוג תבוסות,אבל אני מרגיש שאנחנו בפתחו של משהו גדול שעומד להתרחש. ולפני שנוכל להסתכל שוב לעיניים של שימון,ולומר: אותנו לא תצליח להרוג כל כך בקלות,הנה אנחנו שוב כאן! לפני זה נצטרך לעבוד קשה מאוד בשנה הבאה. נכון,הייתי השנה במספר מצומצם של משחקים עקב כך שהעליה היא ודאית והעדפתי לחסוך כסף כי אני גר רחוק וגם כך יש הוצאות רבות גם על הכדורגל,אבל בטח ובטח שאני מרגיש שותף בתור חבר עמותה (גם האבא והאח הגדול) ובעל מנוי שכאמור יותר משמש כקישוט ומקור גאווה בארנק. ולא-המשחק ההוא מול עמק יזרעאל הוא לא פיצוי על אובדן האליפות הצפוי והריטואלי של הכדורגל,זה דבר גדול ומשמח והיסטורי בפני עצמו. הפועל תל-אביב בכדורסל בליגה הלאומית.
_________________ אוליגרך,מרוויח שכר מינימום. מבעלי הפועל תל-אביב בכדורסל.
|