חזוקה כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
בנוגע לפולסא דנורה, עשו את זה גם לאפיפיור הקודם, שהוא בה לבקר פה בשנת 2000 בימי ברק.
והוא הלך לעולמו חמש שנים לאחר מכאן.
קשקוש בלבוש
אני לא יודע שום דבר על זה, אם זה חוקי או לא, רק רציתי להגיד לך, מצטער על ההקטנה, אבל אני בטוח במאת האחוזים שהרב המקובל דוד בצרי יודע יותר טוב ממך על מה מותר ומה אסור בדת, עם כל הכבוד.
אותו רב, מנצל את האמונה העיוורת של המאמינים שלו ועושה מעצמו צחוק.
אל תצפה שלא התייחסו אליו כמו בדיחה.
ציטוט:
וחוץ מזה, לא חושב לכל אחד יש את היכולת לקיים כזה טקס, אז ברור שזה לא יעבוד תמיד, שוב, אני לא מבין בזה, אבל אני מניח שלא לכל אחד "הכח האלוקי" לגרום לכזה דבר לעבוד, ואם אלו שעשו את הטקס הזה היו "סתם אנשים" כמוני וכמוך רק דתיים, או שסתם שונאים את האפיפיור [אנערף], העיקר שהבנת את הנקודה.
מדובר באותם אנשים שעשו את זה לשרון...
ציטוט:
ומנגד, הדבר הזה באמת פעל, כמה שזה נשמע מפחיד:
ב-2 באוקטובר 1995 נערך טקס "פולסא דנורא" מול ביתו של ראש הממשלה יצחק רבין . רבין נרצח כחודש לאחר מכן.
ב־19 ביולי 2005 נערך טקס "פולסא דנורא", בבית הקברות בראש פינה, נגד ראש הממשלה אריאל שרון, על ידי פעילי ימין קיצוני. חברי כנסת ורבנים גינו את עריכת הטקס. שרון עבר אירוע מוחי שבעקבותיו נכנס לתרדמת בינואר 2006.
שנת 1959 ערכו הדיינים החרדים פנחס אפשטיין, דוד יונגרייז וישראל יצחק רייזמן טקס פולסא דנורא נגד ראש עריית ירושלים, גרשון אגרון. הוא נפטר כשבועיים לאחר מכן.
ומקרה קלאסי של מה שהיה היום:
פולסא דנורא הוטלה על ידי העדה החרדית כנגד איל רגוניס, האדריכל של מיזם גבעת אנדרומדה ביפו, בשל טענתם כי הוא בונה את המיזם על קברות של יהודים. רגוניס קצין לשעבר בסיירת מטכ"ל, נפטר בסמוך בגיל 37 מהתקף לב.
ויש עוד הרבה מקרים כאלה.
נו, וכמה מקרים שעשו את זה למשהוא אחר וזה לא קרה שמעת?
שזה אגב לא קשור לרוחות רפאים, אבל בכל מקרה זה שטות.
ועצם זה ששרון קיבל את אותו אירוע מוחי ולא מת(פולסא דנורא זה תפילה שהבן אדם ימות) מראה לך כמה זה שטותי.
אני יכול מחר לקלל משהוא זקן אחר, ואחר כך שהוא ימות, בין אם עוד חודש ובין אם עוד 10 שנים, אני יגיד "הנה הצלחתי, אני עשיתי לו הוקוס דנורא".
זה מצוין שאתה מחפש אמת, וזה מצוין שאתה מחפש לחזור בתשובה, אבל עשה לי טובה, אל תקשיב לכל טמבל שעושה הוקוס פוקוס רק כי הוא רב.